Wyświetlanie wszystkich wyników: 3

Wiśnie kandyzowane

Wiśnie to bardzo smaczne i lubiane owoce. Doceniane ze względu na słodko-kwaśny smak, któremu sprzyja klimat chłodnych nocy i ciepłych dni. Sezon na nie trwa zaledwie miesiąc i przypada w lipcu. Owoce wiśni zawierają spore ilości kwasów owocowych i pektyny. Te słodko-kwaśne owoce są dobrym źródłem potasu, wapnia i magnezu, które korzystnie wpływają na pracę serca i chronią przed chorobami układu krążenia. Jedzenie wiśni ma pozytywny wpływ na cerę, ponieważ spowalniają powstawanie zmarszczek, a dla osób cierpiących na reumatyzm wskazane są kąpiele z dodatkiem naparu z młodych gałązek wiśni. Pektyny w nich zawarte ułatwiają wydalanie z organizmu toksycznych związków i obniżają poziom cholesterolu we krwi. Mało kaloryczne wiśnie, zawierają kwasy regulujące trawienie i antyoksydanty, które chronią przed działaniem wolnych rodników. Zawierają także przeciwutleniacze takie jak witamina C i karoten. Wiśnie są źródłem błonnika, pomagają obniżyć cholesterol, wzmacniają odporność, poprawiają apetyt i przemianę materii. Owoce kandyzowane są konserwowane poprzez wielokrotne obtaczanie ich w syropie. Dzięki procesowi kandyzowania wiśnie są w zasięgu ręki przez cały rok. W owocach znajdziemy m.in. magnez, potas, witaminę E oraz kwas foliowy. Kandyzowane wiśnie to niezwykle popularny dodatek cukierniczy, zdobiący efektowne torty i pyszne babeczki. Znajdują zastosowanie nie tylko w profesjonalnych cukierniach, ale także domowych warunkach. Owoce kandyzowane łączą naturalny smak i wygląd owoców, ze słodyczą i dłuższym terminem przydatności. Wiśnie znakomicie smakują z polewą z czekolady lub bitej śmietany.

Owoce kandyzowane – kolorowe wiśnie kandyzowane!

Kolorowe wiśnie kandyzowane świetnie nadają się do deserów i wszelkiego rodzaju ciast, zarówno jako ich składnik, jak i wyjątkowe przyozdobienie. Oczywiście można je jeść same zamiast cukierków. Kandyzowane owoce stanowią zdrowszą alternatywę dla kalorycznych przekąsek, słodyczy i chipsów. Wiśnie suszone kandyzowane są słodkie i lekko kwaskowate. Sprawdzą się również w upalne dni jako dodatek do deserów lodowych. Kandyzowane wiśnie wyśmienicie smakują w połączeniu z kremową gałką śmietankowych lodów lub owocowego sorbetu i bitą śmietaną. W naszej ofercie znajdują się czerwone wiśnie kandyzowane, truskawki kandyzowane, imbir kandyzowany, zielone wiśnie kandyzowane oraz żółte wiśnie kandyzowane. Nie zmieniają swoich właściwości podczas zamrażania i zapiekania. Przygotowane ze starannością i dbałością o wysoką jakość, drylowane wiśnie obtoczone w syropie - gotowe do spożycia. Świetnym pomysłem jest również wykorzystanie owoców kandyzowanych do przygotowania pożywnej granoli na śniadanie lub zdrowych batonów zbożowych, słodycz kandyzowanej wiśni przełamie smak i sprawi, że zostaną chętniej zjedzone. Z powodzeniem mogą być składnikiem świątecznych wypieków takich jak keks, babka i sernik. Na 100 g produktu wiśnie kandyzowane zawierają 314 kcal, 78 g węglowodanów w tym 70 g cukrów prostych i 1 g błonnika.

DeliBakalie oferuje ręcznie selekcjonowane wiśnie kandyzowane w opakowaniach 100 g. Wybierz doskonały dodatek do ciast i deserów. Dodaj koloru i smaku swoim wypiekom za pomocą barwnych owoców. Na co dzień, sięgnij po nie jako przekąskę między posiłkami, do pracy i szkoły. Postaw na owocową alternatywę dla kalorycznych słodyczy i chipsów. Delibakalie to duży wybór i atrakcyjne ceny bakalii, orzechów, fasoli, pestek i owoców kandyzowanych!