Pestki dyni polskie to niezwykle bogate źródło składników odżywczych, witamin, minerałów oraz błonnika pokarmowego.
Pestki dyni polskie to idealna zdrowa i pożywna przekąska prosto z opakowania, ale też idealny dodatek do wszelkich potraw.
✅Bogate źródło składników odżywczych i witamin.
✅Kraj pochodzenia: Polska!
✅Najwyższa jakość.
✅Niski indeks glikemiczny.
✅Zdrowa przekąska.
Pestki dyni polskie są chrupiące i smaczne. Nadadzą Twoim potrawom chrupkości i niezapomnianego smaku. Z powodzeniem dodasz je do zup, owsianek, sałatek, wypieków, a także posypiesz nimi kanapkę.
Chwyć pestki dyni – chwyć zdrowie!
Pestki dyni łuskane to także bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają liczne ilości przeciwutleniaczy i przyczyniają się do zmniejszenia stanów zapalnych w organizmie.
✅Wartości odżywcze w 100g:
- Wartość energetyczna: 2558 kJ / 617 kcal
- Tłuszcz: 49 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,7 g
- Węglowodany: 11 g
- w tym cukry: 1,4 g
- Białko: 30 g
- Sól: 0,2 g
✅Kraj pochodzenia: Polska
✅Składniki:
Łuskane pestki dyni polskie 100%
✅Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu w zamkniętych opakowaniach.Rekomendowana temperatura przechowywania: 20°C; w. w. do 70%.
✅Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać śladowe ilości: orzechów, glutenu, nasion sezamu i produktów pochodnych. Surowiec przechowywany w tym samym magazynie co: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne,nasiona soi, mleko, orzechy, nasiona sezamu, owoce suszone konserwowane dwutlenkiem siarki.
*UWAGA – zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
**Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
***Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.